WeddingPlanner Rotterdam

 06-18845730    Ma - za 09 AM - 17 PM 

De echte wereld achter Instagram en Pinterest

Hoe het er allemaal prachtig uitziet maar niet realistisch is… de echte wereld achter Instagram en Pinterest

Zal ik je eens wat vertellen over Instagram en Pinterest? Iets dat je eigenlijk wel weet maar waar je soms vergeet? Iedereen post alleen zijn of haar mooiste echte of gestylde foto op social media. Ik heb bruiloften georganiseerd met bruidsparen die superlief maar niet bijzonder knap zijn. Die foto’s zie ik dus niet terug op Pinterest en Instagram op het account van de fotograaf of locatie. Ook niet op mijn eigen account want ik zet niet zomaar mensen op social media als ze dat niet willen.

Styled shoot voor foto’s bruidsparen

Wat ook goed is om te weten, is dat veel foto’s speciaal voor de social media genomen worden. De styled shoots. Je krijgt een goede impressie van de sfeer en stijl waar mensen van houden. Maar het zijn geen echte bruiloften. Zelf vind ik het altijd wel leuk om naar te kijken en ik kijk altijd naar de composities. Maar het is natuurlijk véel makkelijker om een styled shoot te organiseren dan te fotograferen op een echte bruiloft met tijdsdruk en mensen die in beeld staan en licht dat net niet goed is.

Stop met jezelf vergelijken

Ben jij een fijne, lieve, Hollandse of niet-Hollandse bruid met wellicht standaard maatje 40 en geen babyface meer en word je onzeker van al die mooie, strakke en jonge bruiden? Niet doen! Stop met vergelijken. Jij bent goed zoals je bent. Als je met de liefde van je leven trouwt, met allemaal mensen om je heen die van jou houden zoals je bent, dan straal je, echt waar! Gebruik Pinterest en Instagram om leuke ideetjes op te doen voor decoratie en stijl & sfeer maar gebruik het niet om jezelf te vergelijken met al die modellen die precies goed neergezet worden door de fotograaf om het beste plaatje te krijgen.

Voorbeeld van een styled shoot

Dit is een styled shoot, uit 2011 al weer. Marcel en Karin waren eerder dat jaar al getrouwd en vonden het een leuk idee om hun trouwkleding weer aan te trekken zodat ik foto’s kon maken voor mijn website. Ik had een fotograaf geregeld (Damien Francoise), een echte trouwambtenaar in toga, bloemen, visagiste, diverse bruidsparen en ‘mijn’ eigen locatie Huis de Werve. Alles om een mooie foto te creëren. Dat had ik nodig omdat ik toen nog niet zo lang bezig was. Nu heb ik een hele laptop vol met trouwfoto’s van echte bruiloften en echte mooie, lieve en fijne bruidsparen. Die wellicht niet alles op Instagram en Pinterest hebben gedeeld maar wel een prachtige dag hadden met echte mensen om zich heen en vooral bezig waren met hun gasten en niet met het perfecte Instagram plaatje.

Karin en Marcel zijn nog steeds gelukkig getrouwd 🙂

De echte wereld achter Instagram en Pinterest

Hoe het er allemaal prachtig uitziet maar niet realistisch is… de echte wereld achter Instagram en Pinterest

Zal ik je eens wat vertellen over Instagram en Pinterest? Iets dat je eigenlijk wel weet maar waar je soms vergeet? Iedereen post alleen zijn of haar mooiste echte of gestylde foto op social media. Ik heb bruiloften georganiseerd met bruidsparen die superlief maar niet bijzonder knap zijn. Die foto’s zie ik dus niet terug op Pinterest en Instagram op het account van de fotograaf of locatie. Ook niet op mijn eigen account want ik zet niet zomaar mensen op social media als ze dat niet willen.

Styled shoot voor foto’s bruidsparen

Wat ook goed is om te weten, is dat veel foto’s speciaal voor de social media genomen worden. De styled shoots. Je krijgt een goede impressie van de sfeer en stijl waar mensen van houden. Maar het zijn geen echte bruiloften. Zelf vind ik het altijd wel leuk om naar te kijken en ik kijk altijd naar de composities. Maar het is natuurlijk véel makkelijker om een styled shoot te organiseren dan te fotograferen op een echte bruiloft met tijdsdruk en mensen die in beeld staan en licht dat net niet goed is.

Stop met jezelf vergelijken

Ben jij een fijne, lieve, Hollandse of niet-Hollandse bruid met wellicht standaard maatje 40 en geen babyface meer en word je onzeker van al die mooie, strakke en jonge bruiden? Niet doen! Stop met vergelijken. Jij bent goed zoals je bent. Als je met de liefde van je leven trouwt, met allemaal mensen om je heen die van jou houden zoals je bent, dan straal je, echt waar! Gebruik Pinterest en Instagram om leuke ideetjes op te doen voor decoratie en stijl & sfeer maar gebruik het niet om jezelf te vergelijken met al die modellen die precies goed neergezet worden door de fotograaf om het beste plaatje te krijgen.

Voorbeeld van een styled shoot

Dit is een styled shoot, uit 2011 al weer. Marcel en Karin waren eerder dat jaar al getrouwd en vonden het een leuk idee om hun trouwkleding weer aan te trekken zodat ik foto’s kon maken voor mijn website. Ik had een fotograaf geregeld (Damien Francoise), een echte trouwambtenaar in toga, bloemen, visagiste, diverse bruidsparen en ‘mijn’ eigen locatie Huis de Werve. Alles om een mooie foto te creëren. Dat had ik nodig omdat ik toen nog niet zo lang bezig was. Nu heb ik een hele laptop vol met trouwfoto’s van echte bruiloften en echte mooie, lieve en fijne bruidsparen. Die wellicht niet alles op Instagram en Pinterest hebben gedeeld maar wel een prachtige dag hadden met echte mensen om zich heen en vooral bezig waren met hun gasten en niet met het perfecte Instagram plaatje.

Karin en Marcel zijn nog steeds gelukkig getrouwd 🙂