WeddingPlanner Rotterdam

 06-18845730    Ma - za 09 AM - 17 PM 

Soms heb je het goud al in handen...

Goud in handen

Afgelopen woensdag zat ik heerlijk te lunchen met een bevriende ondernemer. Hij vroeg mij; hoeveel uur kost zo’n bruiloft nou eigenlijk? En hoeveel uur ben jij eraan kwijt en daarachter de vraag; hoeveel bruiloften zou je maximaal per jaar kunnen uitvoeren?


Gefactureerde uren versus werkelijke uren

Dat zijn van die vragen die in je hoofd blijven hangen. Een gemiddelde bruiloft kost het bruidspaar 300 uur. Mij kost een bruiloft waar ik veel uitzoekwerk voor moet doen, veel voor moet zoeken en dingen uitwerken ongeveer 100 uur. Dat bereken ik nooit door aan mijn klanten. En hier komt het kip-ei verhaal om de hoek kijken. 100 uur aan een bruiloft ben ik kwijt als ik veel decoratie en styling moet doen. Iedereen heeft zijn of haar eigen ideeën en plannen en dromen. Mijn eerste uitdaging is het uit de klant krijgen van die dromen. Wat willen ze nu echt? Daarna ga ik er sfeerbeelden bij zoeken, is dit wat je bedoelt? En als dat duidelijk is voor allebei de kanten, dan ga ik op zoek naar leveranciers. Meestal kost mij dat erg veel tijd. Tijd die ik voor een deel doorbereken aan mijn klant en een deel zie als investering in mijn eigen netwerk en daarmee mijn eigen bedrijf. Waar ik als ondernemer nu van droom is dat ik zoveel bruiloften ga doen in een jaar dat ik een vaste groep leveranciers krijg en opbouw (letterlijk en figuurlijk) zodat dat minder tijd gaat kosten. Tijd die ik dan weer aan nieuwe klanten kan besteden. Op die manier kan ik veel meer klanten helpen dan als ik elke keer weer opnieuw het wiel uit moet vinden bij het zoeken naar de geschikte leveranciers.


Opschalen ?

Blijft de vraag staan, hoeveel bruiloften ik per jaar maximaal uit zou kunnen voeren. Nu zet ik in op maximaal 10 per jaar omdat ik dan aan iedereen mijn volle aandacht kan geven en dus voor iedereen op maat een bruiloft kan samenstellen. Maar het liefst zou ik op willen schalen naar twee bruiloften per maand en een heel fijn team van leveranciers om me heen. En dan tijdens het schrijven van deze blog realiseer ik me dat ik die pot met goud al heb. Achter mij staan de mappen vol met leveranciers, opgebouwd gedurende de 20 jaar bruiloften organiseren. Ik denk weer terug aan die ene leverancier die zulke mooie houten panelen had voor een bruiloft. En de leverancier letterlijk om de hoek, het meisje van de bloemenwinkel die samen met haar vader de mooiste stukken creëert en dromen kan vertalen. Aan de leverancier die ik al lang geleden tegen kwam op een beurs en eindelijk eens mee samenwerkte. Aan die goede gastheer bij dat mooie pand. Mensen veranderen van banen dus lang niet altijd zijn mijn contactpersonen er nog maar ik ben wel stabiel en besta al een tijd. Ik glimlach en realiseer me dat sommige ondernemerstips van bijvoorbeeld Ninke van der Leck (automatiseer je bedrijf waar mogelijk) echt waar zijn. Ik heb al goud in handen maar moest het alleen zien liggen.


Doelen voor 2020

Mijn doel voor het komende kwartaal is gesteld.  Het inventariseren en categoriseren van mijn contacten en leveranciers. Op die manier kan ik met veel minder tijd veel meer klanten helpen. Mijn doel is dit jaar 10 betaalde bruiloften organiseren. Mijn doel voor de komende drie tot vijf jaar is om te groeien naar 24 bruiloften met een vaste groep mensen om me heen.

Heb jij trouwplannen en wil je van je 300 uur voorbereiding er 100 uit handen geven? Of ben je allang getrouwd en wil je een huwelijksjubileum vieren? Neem dan contact op mirjam@weddingplanner-rotterdam.com

Soms heb je het goud al in handen...

Goud in handen

Afgelopen woensdag zat ik heerlijk te lunchen met een bevriende ondernemer. Hij vroeg mij; hoeveel uur kost zo’n bruiloft nou eigenlijk? En hoeveel uur ben jij eraan kwijt en daarachter de vraag; hoeveel bruiloften zou je maximaal per jaar kunnen uitvoeren?


Gefactureerde uren versus werkelijke uren

Dat zijn van die vragen die in je hoofd blijven hangen. Een gemiddelde bruiloft kost het bruidspaar 300 uur. Mij kost een bruiloft waar ik veel uitzoekwerk voor moet doen, veel voor moet zoeken en dingen uitwerken ongeveer 100 uur. Dat bereken ik nooit door aan mijn klanten. En hier komt het kip-ei verhaal om de hoek kijken. 100 uur aan een bruiloft ben ik kwijt als ik veel decoratie en styling moet doen. Iedereen heeft zijn of haar eigen ideeën en plannen en dromen. Mijn eerste uitdaging is het uit de klant krijgen van die dromen. Wat willen ze nu echt? Daarna ga ik er sfeerbeelden bij zoeken, is dit wat je bedoelt? En als dat duidelijk is voor allebei de kanten, dan ga ik op zoek naar leveranciers. Meestal kost mij dat erg veel tijd. Tijd die ik voor een deel doorbereken aan mijn klant en een deel zie als investering in mijn eigen netwerk en daarmee mijn eigen bedrijf. Waar ik als ondernemer nu van droom is dat ik zoveel bruiloften ga doen in een jaar dat ik een vaste groep leveranciers krijg en opbouw (letterlijk en figuurlijk) zodat dat minder tijd gaat kosten. Tijd die ik dan weer aan nieuwe klanten kan besteden. Op die manier kan ik veel meer klanten helpen dan als ik elke keer weer opnieuw het wiel uit moet vinden bij het zoeken naar de geschikte leveranciers.


Opschalen ?

Blijft de vraag staan, hoeveel bruiloften ik per jaar maximaal uit zou kunnen voeren. Nu zet ik in op maximaal 10 per jaar omdat ik dan aan iedereen mijn volle aandacht kan geven en dus voor iedereen op maat een bruiloft kan samenstellen. Maar het liefst zou ik op willen schalen naar twee bruiloften per maand en een heel fijn team van leveranciers om me heen. En dan tijdens het schrijven van deze blog realiseer ik me dat ik die pot met goud al heb. Achter mij staan de mappen vol met leveranciers, opgebouwd gedurende de 20 jaar bruiloften organiseren. Ik denk weer terug aan die ene leverancier die zulke mooie houten panelen had voor een bruiloft. En de leverancier letterlijk om de hoek, het meisje van de bloemenwinkel die samen met haar vader de mooiste stukken creëert en dromen kan vertalen. Aan de leverancier die ik al lang geleden tegen kwam op een beurs en eindelijk eens mee samenwerkte. Aan die goede gastheer bij dat mooie pand. Mensen veranderen van banen dus lang niet altijd zijn mijn contactpersonen er nog maar ik ben wel stabiel en besta al een tijd. Ik glimlach en realiseer me dat sommige ondernemerstips van bijvoorbeeld Ninke van der Leck (automatiseer je bedrijf waar mogelijk) echt waar zijn. Ik heb al goud in handen maar moest het alleen zien liggen.


Doelen voor 2020

Mijn doel voor het komende kwartaal is gesteld.  Het inventariseren en categoriseren van mijn contacten en leveranciers. Op die manier kan ik met veel minder tijd veel meer klanten helpen. Mijn doel is dit jaar 10 betaalde bruiloften organiseren. Mijn doel voor de komende drie tot vijf jaar is om te groeien naar 24 bruiloften met een vaste groep mensen om me heen.

Heb jij trouwplannen en wil je van je 300 uur voorbereiding er 100 uit handen geven? Of ben je allang getrouwd en wil je een huwelijksjubileum vieren? Neem dan contact op mirjam@weddingplanner-rotterdam.com