WeddingPlanner Rotterdam

 06-18845730    Ma - za 09 AM - 17 PM 

Van wapenarsenaal naar winterwonderland

Before and after

Hoe verander je een grote ruimte van een oud wapenarsenaal naar een winter wonderland midden in de zomer?

“Mirjam, ik ga trouwen en ik wil graag het thema winter wonderland maar we trouwen wel in juli.” Het was een ongebruikelijk verzoek dat me veel uren zoeken heeft gekost. De locatie is een grote ruimte, echt groot met heel hoge plafonds, veel balken met kaarsenstandaards, een entree met glazen deuren en een plavuizen vloer. Er staan houten tafels in met ouderwetse stoelen en een grote bar. Er zijn weinig wanden en veel ramen met mooie doorzichtige glas in lood constructie.

In eerste instantie ben ik vooral op winterlandschappen gaan zoeken. Heel Nederland heb ik afgezocht via het internet. Offertes aangevraagd bij leveranciers maar die waren of extreem duur of kwamen niet omdat het te ver was. Hopeloos werd ik ervan. Daarna ben ik de winter wonderland foto’s op pinterest gaan analyseren. Waarom is een winterwonder land een winters landschap? Wat zijn de kenmerken van deze manier van inrichten? De grote gemene deler was een witte vloer, witte tafels en stoelen, witte bloemstukken hoog en met allerlei schittering er in, witte doeken aan het plafond. Wat ook erg belangrijk was, is de verlichting. Bij winter wonderland, en zeker bij de afbeeldingen die de bruid mij doorstuurde, was het compleet uitgelicht met blauw licht, soms een zweem paars erbij.

Opnieuw ben ik gaan zoeken, maar nu dichter in de buurt. En vlakbij zat mijn redding. Time Out zat op een steenworp afstand van de locatie èn had alle materialen die ik zocht na mijn analyse. De ruimte moest namelijk knusser worden, de dansvloer natuurlijk afgescheiden en natuurlijk het winterwonderland uitstraling. Ik heb toen gekozen voor hoge houten panelen. Ik heb de stoelen vervangen door witte klassieke trouwstoelen. Mooie witte tafelkleden op de tafels, diverse soorten kandelaars. De muren werden uitgelicht met de vloerspots van de dj en ik had takkendecoraties geregeld waar ook licht in verwerkt was.

Verder had ik bij mijn vaste bloemist, Bloemtique, een paar hele grote bloembakken laten maken passend bij het thema.

Op de dag zelf was alles op tijd geleverd en waren we op tijd in de locatie. De cateraar verzorgde geheel spontaan nog een crewmaaltijd voor ons en de uren die ervoor zaten, hebben we heel hard opgebouwd aan het winterwonderland. Heel bijzonder want het was een van de heetste zomers en zeker begin juli was het dertig graden. Ik was bijzonder blij dat ik geen ijssculptuur geregeld had of grote ijsberen had besteld. De houten panelen waren loodzwaar maar stonden geweldig. De reactie van de bruid was dan ook; “het is precies zoals ik het me had voorgesteld!”

Tips:

 • Start echt op tijd met voorbereiden als je een uitgebreide styling doet. Ik was nu ruim van tevoren klaar met alles bestellen en dat geeft dan weer rust in de laatste maand. Een winterwonderland bestellen in de winter is makkelijker inbeelden dan als het dertig graden buiten is.
 • Zoek lokaal, je hebt veel minder voorrijkosten, de leverancier kent vaak de locatie en kan daardoor meedenken met het inrichten en decoreren.
 • Denk groots; een waxinelichtje oogt heel anders dan een vijf-armige kandelaar met kaarsen erin.
 • Een tip van een decorateur bij zulke locaties is; denk groot. Ik had ook nog doeken kunnen gebruiken maar dan had ik ze èn moeten impregneren èn een stelling moeten regelen om ze op te hangen.
 • Maak goede afspraken over het ophalen en sowieso met je leveranciers. Bij Time Out was dat prima geregeld en is het in goed overleg weer opgehaald.
 • Hou je budget in de gaten, een locatie met niets die je helemaal moet inrichten is vaak veel duurder dan een al gedecoreerde locatie die je alleen met accenten naar je eigen smaak invult.
 • Loop alles in gedachte altijd na. Klopt de routing, klopt de entree, zijn de vluchtroutes nog vrij, waar komen de gasten binnen, waar laten ze hun jassen (niet nodig bij dertig graden maar toch). Dat zijn altijd de dingen waar ik als weddingplanner op let!

Leveranciers:

Materiaal en decoratie: Time Out

Bloemist :Bloemtique

Weddingplanner :Wedding Plan It

Cateraar: de Rosmolen Willemstad

Ballonnen: De Ballonnenkoning

Lichtdecoratie Mr & Mrs

Locatie: privé locatieVan wapenarsenaal naar winterwonderland

Before and after

Hoe verander je een grote ruimte van een oud wapenarsenaal naar een winter wonderland midden in de zomer?

“Mirjam, ik ga trouwen en ik wil graag het thema winter wonderland maar we trouwen wel in juli.” Het was een ongebruikelijk verzoek dat me veel uren zoeken heeft gekost. De locatie is een grote ruimte, echt groot met heel hoge plafonds, veel balken met kaarsenstandaards, een entree met glazen deuren en een plavuizen vloer. Er staan houten tafels in met ouderwetse stoelen en een grote bar. Er zijn weinig wanden en veel ramen met mooie doorzichtige glas in lood constructie.

In eerste instantie ben ik vooral op winterlandschappen gaan zoeken. Heel Nederland heb ik afgezocht via het internet. Offertes aangevraagd bij leveranciers maar die waren of extreem duur of kwamen niet omdat het te ver was. Hopeloos werd ik ervan. Daarna ben ik de winter wonderland foto’s op pinterest gaan analyseren. Waarom is een winterwonder land een winters landschap? Wat zijn de kenmerken van deze manier van inrichten? De grote gemene deler was een witte vloer, witte tafels en stoelen, witte bloemstukken hoog en met allerlei schittering er in, witte doeken aan het plafond. Wat ook erg belangrijk was, is de verlichting. Bij winter wonderland, en zeker bij de afbeeldingen die de bruid mij doorstuurde, was het compleet uitgelicht met blauw licht, soms een zweem paars erbij.

Opnieuw ben ik gaan zoeken, maar nu dichter in de buurt. En vlakbij zat mijn redding. Time Out zat op een steenworp afstand van de locatie èn had alle materialen die ik zocht na mijn analyse. De ruimte moest namelijk knusser worden, de dansvloer natuurlijk afgescheiden en natuurlijk het winterwonderland uitstraling. Ik heb toen gekozen voor hoge houten panelen. Ik heb de stoelen vervangen door witte klassieke trouwstoelen. Mooie witte tafelkleden op de tafels, diverse soorten kandelaars. De muren werden uitgelicht met de vloerspots van de dj en ik had takkendecoraties geregeld waar ook licht in verwerkt was.

Verder had ik bij mijn vaste bloemist, Bloemtique, een paar hele grote bloembakken laten maken passend bij het thema.

Op de dag zelf was alles op tijd geleverd en waren we op tijd in de locatie. De cateraar verzorgde geheel spontaan nog een crewmaaltijd voor ons en de uren die ervoor zaten, hebben we heel hard opgebouwd aan het winterwonderland. Heel bijzonder want het was een van de heetste zomers en zeker begin juli was het dertig graden. Ik was bijzonder blij dat ik geen ijssculptuur geregeld had of grote ijsberen had besteld. De houten panelen waren loodzwaar maar stonden geweldig. De reactie van de bruid was dan ook; “het is precies zoals ik het me had voorgesteld!”

Tips:

 • Start echt op tijd met voorbereiden als je een uitgebreide styling doet. Ik was nu ruim van tevoren klaar met alles bestellen en dat geeft dan weer rust in de laatste maand. Een winterwonderland bestellen in de winter is makkelijker inbeelden dan als het dertig graden buiten is.
 • Zoek lokaal, je hebt veel minder voorrijkosten, de leverancier kent vaak de locatie en kan daardoor meedenken met het inrichten en decoreren.
 • Denk groots; een waxinelichtje oogt heel anders dan een vijf-armige kandelaar met kaarsen erin.
 • Een tip van een decorateur bij zulke locaties is; denk groot. Ik had ook nog doeken kunnen gebruiken maar dan had ik ze èn moeten impregneren èn een stelling moeten regelen om ze op te hangen.
 • Maak goede afspraken over het ophalen en sowieso met je leveranciers. Bij Time Out was dat prima geregeld en is het in goed overleg weer opgehaald.
 • Hou je budget in de gaten, een locatie met niets die je helemaal moet inrichten is vaak veel duurder dan een al gedecoreerde locatie die je alleen met accenten naar je eigen smaak invult.
 • Loop alles in gedachte altijd na. Klopt de routing, klopt de entree, zijn de vluchtroutes nog vrij, waar komen de gasten binnen, waar laten ze hun jassen (niet nodig bij dertig graden maar toch). Dat zijn altijd de dingen waar ik als weddingplanner op let!

Leveranciers:

Materiaal en decoratie: Time Out

Bloemist :Bloemtique

Weddingplanner :Wedding Plan It

Cateraar: de Rosmolen Willemstad

Ballonnen: De Ballonnenkoning

Lichtdecoratie Mr & Mrs

Locatie: privé locatie