WeddingPlanner Rotterdam

 06-18845730    Ma - za 09 AM - 17 PM 

The First Look Trends 2019

Trends 2019

Iedere bruiloft is uniek en die van jou ook. Maar in het grote trouwland zijn er toch ook zeker trends te zien. Een van de trends die ik heb gespot o.a. bij Wedding Deco en bij Trouwen-bruiloft is dat de first look nog belangrijker wordt. Ze worden bij deze blogs kort aangestipt, ik ga dieper in op de First look.

In mijn draaiboek neem ik altijd het moment van de ‘first look’ op. Ik geef ook altijd instructies aan het bruidspaar en regisseer dit moment echt. Tja, dan lijk ik op The Weddingplanner uit de gelijknamige film. Maar ik vind dit een heel belangrijk moment in de dag. Hier heb je namelijk 10 tot 15 bruidsjurken voor gepast bij de bruidsmodezaken. Hiervoor heb je net 1,5 uur in de make-up en haarstyling gezeten. En ja dit is het moment waarop jouw geliefde je voor het eerst ziet. Ik plan dat moment altijd in voor met z’n tweetjes. Niemand erbij behalve de fotograaf en de weddingplanner. Even een moment samen tijdens de verder o zo gevulde dag. Zijn of haar eerste blik is dan goud waard.

Wat vind jij? Moet de eerste blik met z’n tweetjes zijn of juist de hele familie erbij? Ik vroeg het ook aan Studio Dijkgraaf, John is een bruidsfotograaf met veel ervaring. Hij antwoorde mij: "met betrekking tot de “first look” zou ik ook zeker zeggen, laat het een moment zijn voor alleen het bruidspaar.

En de locatie, het allermooiste een plek met zoveel mogelijk rust. Ik heb dit soort momenten gefotografeerd op stille bospaden, de top van een duin of op een mooie dijk. Als er rondom genoeg ruimte is kun je als fotograaf op afstand blijven en met een teleobjectief het moment vastleggen. Naast dat je onopvallend aanwezig bent krijg je dan ook een mooie onscherpe achtergrond."

Tip, neem in je dagplanning echt het moment voor ‘the first look’ op. Plan hier tijd voor in en als je een ruim tijdschema hebt, dan kun je dat inderdaad op een rustige plek doen. Het levert je gegarandeerd mooie foto’s op en hèt moment voor jullie samen. Bespreek het van tevoren met je fotograaf en denk na over de plek waar je dit wil doen. Heb je een mooie plek in de buurt van het huis waaruit je trouwt? Of in de directe omgeving? Kijk ook naar het weer en de voorspellingen en neem advies aan van de fotograaf. Maar vooral geniet van dit moment!

The First Look Trends 2019

Trends 2019

Iedere bruiloft is uniek en die van jou ook. Maar in het grote trouwland zijn er toch ook zeker trends te zien. Een van de trends die ik heb gespot o.a. bij Wedding Deco en bij Trouwen-bruiloft is dat de first look nog belangrijker wordt. Ze worden bij deze blogs kort aangestipt, ik ga dieper in op de First look.

In mijn draaiboek neem ik altijd het moment van de ‘first look’ op. Ik geef ook altijd instructies aan het bruidspaar en regisseer dit moment echt. Tja, dan lijk ik op The Weddingplanner uit de gelijknamige film. Maar ik vind dit een heel belangrijk moment in de dag. Hier heb je namelijk 10 tot 15 bruidsjurken voor gepast bij de bruidsmodezaken. Hiervoor heb je net 1,5 uur in de make-up en haarstyling gezeten. En ja dit is het moment waarop jouw geliefde je voor het eerst ziet. Ik plan dat moment altijd in voor met z’n tweetjes. Niemand erbij behalve de fotograaf en de weddingplanner. Even een moment samen tijdens de verder o zo gevulde dag. Zijn of haar eerste blik is dan goud waard.

Wat vind jij? Moet de eerste blik met z’n tweetjes zijn of juist de hele familie erbij? Ik vroeg het ook aan Studio Dijkgraaf, John is een bruidsfotograaf met veel ervaring. Hij antwoorde mij: "met betrekking tot de “first look” zou ik ook zeker zeggen, laat het een moment zijn voor alleen het bruidspaar.

En de locatie, het allermooiste een plek met zoveel mogelijk rust. Ik heb dit soort momenten gefotografeerd op stille bospaden, de top van een duin of op een mooie dijk. Als er rondom genoeg ruimte is kun je als fotograaf op afstand blijven en met een teleobjectief het moment vastleggen. Naast dat je onopvallend aanwezig bent krijg je dan ook een mooie onscherpe achtergrond."

Tip, neem in je dagplanning echt het moment voor ‘the first look’ op. Plan hier tijd voor in en als je een ruim tijdschema hebt, dan kun je dat inderdaad op een rustige plek doen. Het levert je gegarandeerd mooie foto’s op en hèt moment voor jullie samen. Bespreek het van tevoren met je fotograaf en denk na over de plek waar je dit wil doen. Heb je een mooie plek in de buurt van het huis waaruit je trouwt? Of in de directe omgeving? Kijk ook naar het weer en de voorspellingen en neem advies aan van de fotograaf. Maar vooral geniet van dit moment!