WeddingPlanner Rotterdam

 06-18845730    Ma - za 09 AM - 17 PM 

Afspraken, kantoorwerk, leuke klanten

Weekboek van Weddingplanner Rotterdam

Weddingplanner, mensen zien het als het ultieme beroep vol met glitter en glamour. In werkelijkheid is het gewoon werken. Wat heb ik zo al afgelopen week gedaan?

Maandag

Een klant kijkt met een kritische blik naar mijn algemene voorwaarden. In eerste instantie ben ik beledigd (hé ik ben ook een mens) daarna realiseer ik me dat hij me een grote dienst bewijst. De voorwaarden zijn nog uit de beginperiode en sommige wetten zijn ondertussen gewijzigd. Zoals de wet van incasso. Best wel een puntje in dit soort algemene voorwaarden. Gelukkig heb ik ook back-up van mijn goede vriend en kundig advocaat Bert van Leeuwen. Hij kijkt nog eens kritisch naar de algemene voorwaarden en geeft me de nodige tips. Hierdoor kan ik weer verder. De algemene voorwaarden zijn weer up to date! Het kost me een halve dag uitzoekwerk; lezen van algemene voorwaardes van collega weddingplanners, het uitzoeken van het nodige wetteksten, het formuleren van het antwoord naar mijn klant. Verder ben ik aan de slag met de locaties voor het nieuwste bruidspaar. Ze zoeken een locatie waar de energie zit om lekker te dansen, vinden Rotterdam leuk en zijn voldoende kritisch. Ik vind dat altijd heel fijn en een mooie uitdaging om zulke klanten te verrassen.

Dinsdag

Vandaag bezoek ik de Vertrekhal. Genomineerd tot de beste trouwlocatie van Rotterdam. Een enthousiaste eigenaar die 1,5 uur uitgebreid verteld over zijn locatie. Later die middag nog gewerkt aan een blog en die ook geplaatst over Engels. Klantencontact momenten bijgewerkt en de offertes die binnen moeten komen in de gaten gehouden. De dag vliegt voorbij.


Woensdag

Vandaag ben ik vooral veel op facebook aan het rondkijken. Met de nieuwe wijzigingen op facebook zie ik veelvuldig de groepen waarbij ik aangesloten ben, voorbijkomen. Ik monitor de problemen die mensen tegen komen en kan hier altijd op terug komen in een blog. Ook krijg ik van Christine Gardner een dikke stapel weddingmagazines rechtstreeks uit de UK. Fijn!

Donderdag

Vandaag volg ik het webinar over online marketing bij IMU. Een boeiend webinar dat me flink aan het denken èn aan het werk zet. Blijkbaar helpt het al welke lettertypes je gebruikt maar de belangrijkste les die ik leer is dat als je veel inhoudelijke dingen plaatst ook google je ziet als expert. Weddingplannen is echt een vak. Maar als je het al zo lang doet is het ook allemaal weer zo vanzelfsprekend dat het soms lastig vertalen is naar waarom ik een expert ben. Ook volg ik regelmatig allerlei trainingen op het gebied van marketing.

’s Avonds heb ik een afspraak met een superleuk bruidspaar. We bekijken de locatie en na 1,5 jaar hebben ze eindelijk hun locatie definitief gevonden. We lopen de routing door en bespreken het eten en de wijn.

Vrijdag

Vandaag ben ik voor alle bruidsparen bezig. Bezig om hen het overzicht te geven waar ik mee bezig ben (snap je het nog?) Er zijn behoorlijk wat lijntjes die lopen en die koppel ik terug naar de bruidsparen. Wat moeten zij doen en waar ben ik mee bezig.. ik mail nog diverse locaties en leveranciers. Kortom het originele kantoorwerk om alles op de rit te krijgen. Afspraken bevestigen, offertes nabellen, de communicatie met de klanten helder houden. Ik heb afgelopen week besloten om dit nog verder te professionaliseren. Zo ga ik tweewekelijks de bruidsparen op de hoogte brengen van de stand van zaken. Dit vanuit het oogpunt dat ze precies weten wat er gaande is. Vroeger bij mijn vorige werkgever gebeurde dit niet. Ik merk nu dat ik dat zelf ook prettig vind. Als ik straks 100 klanten heb, juist dan is het van belang om continue te blijven communiceren. Verder hou ik in mijn boekje bij waar ik allemaal blogs over kan schrijven, de ideeën blijven zich maar opstapelen!

Wat ook leuk is dat ik nu gebeld word door allerlei bedrijven om bezocht te worden! Volgende week staat het komende bezoek al weer gepland. Het wordt nog hard schrijven om alles in een blog te verwerken ;-)

Zaterdag is een dag voor het gezin.

Zondag zijn er twee leuke trouwbeurzen die ik wil bezoeken. Het Wedding Event in het Carlton in Spijkenisse en Trouwbedrijven on Tour in het Prikkewater in Vlaardingen. Met een beetje plannen kan ik ze allebei bezoeken.

Afspraken, kantoorwerk, leuke klanten

Weekboek van Weddingplanner Rotterdam

Weddingplanner, mensen zien het als het ultieme beroep vol met glitter en glamour. In werkelijkheid is het gewoon werken. Wat heb ik zo al afgelopen week gedaan?

Maandag

Een klant kijkt met een kritische blik naar mijn algemene voorwaarden. In eerste instantie ben ik beledigd (hé ik ben ook een mens) daarna realiseer ik me dat hij me een grote dienst bewijst. De voorwaarden zijn nog uit de beginperiode en sommige wetten zijn ondertussen gewijzigd. Zoals de wet van incasso. Best wel een puntje in dit soort algemene voorwaarden. Gelukkig heb ik ook back-up van mijn goede vriend en kundig advocaat Bert van Leeuwen. Hij kijkt nog eens kritisch naar de algemene voorwaarden en geeft me de nodige tips. Hierdoor kan ik weer verder. De algemene voorwaarden zijn weer up to date! Het kost me een halve dag uitzoekwerk; lezen van algemene voorwaardes van collega weddingplanners, het uitzoeken van het nodige wetteksten, het formuleren van het antwoord naar mijn klant. Verder ben ik aan de slag met de locaties voor het nieuwste bruidspaar. Ze zoeken een locatie waar de energie zit om lekker te dansen, vinden Rotterdam leuk en zijn voldoende kritisch. Ik vind dat altijd heel fijn en een mooie uitdaging om zulke klanten te verrassen.

Dinsdag

Vandaag bezoek ik de Vertrekhal. Genomineerd tot de beste trouwlocatie van Rotterdam. Een enthousiaste eigenaar die 1,5 uur uitgebreid verteld over zijn locatie. Later die middag nog gewerkt aan een blog en die ook geplaatst over Engels. Klantencontact momenten bijgewerkt en de offertes die binnen moeten komen in de gaten gehouden. De dag vliegt voorbij.


Woensdag

Vandaag ben ik vooral veel op facebook aan het rondkijken. Met de nieuwe wijzigingen op facebook zie ik veelvuldig de groepen waarbij ik aangesloten ben, voorbijkomen. Ik monitor de problemen die mensen tegen komen en kan hier altijd op terug komen in een blog. Ook krijg ik van Christine Gardner een dikke stapel weddingmagazines rechtstreeks uit de UK. Fijn!

Donderdag

Vandaag volg ik het webinar over online marketing bij IMU. Een boeiend webinar dat me flink aan het denken èn aan het werk zet. Blijkbaar helpt het al welke lettertypes je gebruikt maar de belangrijkste les die ik leer is dat als je veel inhoudelijke dingen plaatst ook google je ziet als expert. Weddingplannen is echt een vak. Maar als je het al zo lang doet is het ook allemaal weer zo vanzelfsprekend dat het soms lastig vertalen is naar waarom ik een expert ben. Ook volg ik regelmatig allerlei trainingen op het gebied van marketing.

’s Avonds heb ik een afspraak met een superleuk bruidspaar. We bekijken de locatie en na 1,5 jaar hebben ze eindelijk hun locatie definitief gevonden. We lopen de routing door en bespreken het eten en de wijn.

Vrijdag

Vandaag ben ik voor alle bruidsparen bezig. Bezig om hen het overzicht te geven waar ik mee bezig ben (snap je het nog?) Er zijn behoorlijk wat lijntjes die lopen en die koppel ik terug naar de bruidsparen. Wat moeten zij doen en waar ben ik mee bezig.. ik mail nog diverse locaties en leveranciers. Kortom het originele kantoorwerk om alles op de rit te krijgen. Afspraken bevestigen, offertes nabellen, de communicatie met de klanten helder houden. Ik heb afgelopen week besloten om dit nog verder te professionaliseren. Zo ga ik tweewekelijks de bruidsparen op de hoogte brengen van de stand van zaken. Dit vanuit het oogpunt dat ze precies weten wat er gaande is. Vroeger bij mijn vorige werkgever gebeurde dit niet. Ik merk nu dat ik dat zelf ook prettig vind. Als ik straks 100 klanten heb, juist dan is het van belang om continue te blijven communiceren. Verder hou ik in mijn boekje bij waar ik allemaal blogs over kan schrijven, de ideeën blijven zich maar opstapelen!

Wat ook leuk is dat ik nu gebeld word door allerlei bedrijven om bezocht te worden! Volgende week staat het komende bezoek al weer gepland. Het wordt nog hard schrijven om alles in een blog te verwerken ;-)

Zaterdag is een dag voor het gezin.

Zondag zijn er twee leuke trouwbeurzen die ik wil bezoeken. Het Wedding Event in het Carlton in Spijkenisse en Trouwbedrijven on Tour in het Prikkewater in Vlaardingen. Met een beetje plannen kan ik ze allebei bezoeken.